НОВИНИ



Навчальний посібник “Інформаційно-комунікаційні технології моніторингу ризиків природних небезпек”

Це надзвичайно корисна колективна робота наших викладачів разом із представником НТУ «Дніпровська політехніка» реалізована за допомогою платформи СIVIL SECURITY COMMUNITY.

Основна мета посібника – ознайомлення з головними концепціями моніторингу ризиків природних небезпек та застосування систем обробки геопросторових даних і сучасних комунікаційних технологій для забезпечення готовності, реагування та запобігання природним небезпекам, пом’якшення їх наслідків і відновлення після катастроф.



Вітаємо!

26 березня 2024 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено рішення щодо включення доцента кафедри ЦБГЗ Шелковської Інни Миколаївни до реєстру експертів з акредитації освітніх програм. Вітаємо і бажаємо успіхів у важливій справі!



Кодекс професійної етики землевпорядника і геодезиста

З такою назвою відбувся круглий стіл від ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» та факультету землевпорядкування НУБіП. Сьогодні  21 березня 2024 року  студенти кафедри ЦБГЗ спеціальності 193 «Геодезія і землеустрій» ознайомилися з перспективами нормативного врегулювання етичних норм своєї професії, з міжнародними практиками затвердження етичних стандартів, існуючими практичними проблемами. Таким чином готуємося до виробничої практики.



Боротьба з туберкульозом

Щороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом - одною із смертоносних хвороб у світі. Напередодні зі студентами спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» було проведено інформаційний захід щодо виникнення, розповсюдження та запобігання туберкульозу.



Цікаві донати

Викладачі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» відгукнулись і підготували літературний донат. Зібрали твори українських класиків, сучасних кременчуцьких літераторів, а також поклали кілька підручників по нашій спеціальності – можливо, мобілізуючись, хтось вподобає професію геодезиста та землевпорядника, також відправили в волонтерські організації старі непрацюючі парасольки (конструкції потрібні військовим), телефони дротового звʼязку (дискові, кнопчаті, радіо трубки).



Викладачі кафедри ЦБГЗ відвідали Кременчуцький ліцей № 25 «Гуманітарний колегіум».

13 березня 2024 року викладачі кафедри ЦБГЗ  відвідали  Кременчуцький ліцей № 25 «Гуманітарний колегіум». Мета зустрічі – допомогти учням знайти свій шлях в подальшому житті. Доцент Рєзнік Д.В. відкрив світ нескінчених можливостей для тих, хто цікавиться навчанням в Кременчуцькому національному університеті ім. Михайла Остроградського, детально розповів про спеціальність 263 «Цивільна безпека». Доцент Клюка О.М. зосередила увагу на питанні, яке хвилює молоде покоління: «Яка моя роль у відбудові країни й у чому мій талант?».



Консультаційна нарада міських, селищних і сільських громад з державного планування для територіальних громад

Державне планування для територіальних громад на сьогодні є актуальним напрямком в сфері землеустрою. 6 березня відбулася консультаційна нарада міських, селищних і сільських громад з цього питання. Взяли участь у нараді  Омельницька, Кам’янопотоківська, Піщанська, Пришибська сільські, Новогалещинська, Козельщинська селищні, Кременчуцька та Горішньоплавнівська міські громади...



З Днем Землевпорядника!

У другу суботу березня в Україні відмічають День землевпорядників -  свято професіоналів, які об'єднують горизонти, людей і землю.  

Побажаємо хороших земель у роботі, успішних проектів, раціональних рішень, відмінних ідей! Бажаємо високих результатів в діяльності і низки добрих подій в житті! Вільної незалежної української землі під ногами!

Сторінки