НОВИНИ



Практичне заняття на тему «Проведення земельних торгів з продажу права оренди органами місцевого самоврядування: від підготовки лота до підписання договору»

Практичне заняття на тему «Проведення земельних торгів з продажу права оренди органами місцевого самоврядування: від підготовки лота до підписання договору» провів випускник спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» Богдан Журавель. В 2022 році він захистився як «магістр з геодезії та землеустрою», зараз працює спеціалістом-землевпорядником відділу земельних ресурсів виконавчого комітету Козельщинської селищної ради. Постійно підвищує свій кваліфікаційний рівень, бере участь у міжнародних вебінарах, у масштабних всеукраїнських проєктах.



Вивчаємо досвід консолідації земель у Східній Німеччині

16 квітня 2024 року викладачі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» взяли участь у вебінарі, що проводить Факультет землевпорядкування НУБіП НУБІП / NULES спільно з АПД Україна / APD Ukraine.

Поважні спікери - Доктор Карл-Хайнц Тіманн, професор з управління земельними ресурсами, факультет будівництва та довкілля, Мюнхенський університет збройних сил Німеччини та Доктор Андреас Хендрікс, професор з управління земельними ресурсами, факультет будівництва та довкілля, Мюнхенський університет збройних сил Німеччини.



І знову ми з профорієнтацією!

Десант викладачів кафедри ЦБГЗ  в Опорний заклад "Омельницький ліцей" був націлений на знайомство школярів з можливостями навчатися в КрНУ. Школярам відкрився світ такої сучасної спеціальності «Геодезія та землеустрій».
Чекаємо абітурієнтів в нашому вузі і на нашій спеціальності!
Щиро дякуємо адміністрації за плідну співпрацю!



День відкритих дверей в майбутнє

Випускники шкіл і коледжів знайомляться з однією з найактуальніших спеціальностей сьогодення 193 « Геодезія та землеустрій». Незабутні враження молоді при управлінні дронами, круті віражі не залишать їх байдужими при виборі професії! Тут вони познайомились і з сучасними геодезичними приладами, і літальними апаратами – і головне, з чудовими викладачами.



Навчаємось мінній безпеці!

Сьогодні студенти та викладачі спеціальності 193 Геодезія та землеустрій набували важливі знання по поводженню з вибухонебезпечними предметами. Інструктор Кременчуцького РТЦК та СП переконливо і доступно розповів, які незнайомі предмети вимагають граничної уважності і обережності.

Ще приємною несподіванкою була зустріч з нашим випускником, нині військовим РТЦК, який розповів про важливість спеціальності геодезиста картографа на війні. Знання, набуті в рідному університеті, допомагають зберегти своє життя і оточуючих! 



Обговорення освітніх програм за участю стейкхолдерів

На запрошення викладачів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій на кафедру завітали наші випускники, професіонали-практики: Дмитро Бушуєв (директор КП «Бюро містобудування та кадастру» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області), Наталя Леппо (землевпорядник ТОВ «Землеустрій та геодезія»), Ігор Риженко та Олександр Холод (ФОП Риженко Ігор Вікторович). Обговорили актуальні проблеми галузі геодезії та землеустрою та питання підвищення якості підготовки бакалаврів і магістрів.



«Геодезія в контексті будівельно-інформаційного моделювання»

Для фахівців з геодезії, архітектури та будівництва відбулася важлива онлайн-подія, організована кафедрою інженерної геодезії КНУБА – круглий стіл «Геодезія в контексті будівельно-інформаційного моделювання». В рамках цього унікального заходу висвітлювались нагальні питання застосування сучасних технологій цифровізації процесів будівництва.



Практичний тренінг з орієнтування на місцевості

Викладачі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» провели тренінг для студентів І-ІІ курсів кафедри ЦБГЗ з метою підвищення практичних навичок орієнтування на місцевості. Під час воєнного стану це необхідно знати і вміти кожній людині. Не завжди є інтернет, гаджети, спеціальні вимірювальні прилади, інші блага цивілізації. Тому треба озброюватись необхідними знаннями, щоб вижити в надзвичайних ситуаціях. Елементарні навички з вимірювання відстані, правильного користування компасом, прокладання маршруту на місцевості.



“20 років Державній геодезичній референцній системі координат УСК - 2000”

26 березня 2024 р. студенти, випускники та викладачі спеціальності 193 «Геодезія та картографія» брали участь в роботі круглого столу “20 років Державній геодезичній референцній системі координат УСК - 2000”. Захід відбувся в Київському національному університеті будівництва і архітектури в змішаному форматі за сприянням Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру і громадської спілки "Українське товариство геодезії і картографії".

Сторінки